خواص گیاهان 58• عناب (Jujube Tree)
عناب (Jujube Tree)
|
|||||
|
|||||
|
|||||
|
|||||
عناب دارای لعاب فراوان و حدود ۵% مواد پروتئینی، ۴%مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C و املاح میباشد. در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیك و اسید زی زی فوماتیك وجود دارد. |
|||||
|
|||||
۱. عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است. البته ابو علی سینا اعتقاد داشت كه عناب كمی سرد است. |
|||||
۲. عناب بهدلیل داشتن لعاب زیاد نرمكننده سینه است. |
|||||
۳. ملین است مخصوصاً اگر آن را با آب و یا شیر بجوشانید. |
|||||
۴. ادرار را زیاد میكند. |
|||||
۵. عناب آرامكننده اعصاب است. |
|||||
۶. خون را تمیز میكند. |
|||||
۷. ضد سرفه است. |
|||||
۸. خوابآور است و بیخوابی را برطرف میكند. |
|||||
۹. جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است. |
|||||
۱۰. آسم و تنگی نفس را برطرف میكند. |
|||||
۱۱. برای معالجه و التیام زخمهای كهنه گرد ریشه خشك شده عناب را روی آنها بپاشید. |
|||||
۱۲. هسته عناب خوابآرو است. |
|||||
۱۳. خستگی شدید را برطرف میكند. |
|||||
۱۴. رشد موی سر را زیاد میكند. |
|||||
۱۵. جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف میكند. |
|||||
۱۶. جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است. |
|||||
۱۷. برای برطرف كردن ورم چشم، عناب را به چشم بمالید. |
|||||
۱۸. دستگاه هاضمه را تقویت میكند. |
|||||
۱۹. حافظه را تقویت میكند. |
|||||
۲۰. كماشتهائی را برطرف میكند. |
|||||
۲۱. برای درمان سرطان بهکار میرود. |
|||||
۲۲. هرگاه كه احساس غمگینی كرده و گریه میكنید یك فنجان دم كرده عناب لبخند به لبهای شما میآرود. |
|||||
|
|||||
ـ جوشانده عناب: ۵۰ گرم عناب را در یك لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود. |
|||||
ـ جوشانده عناب و جو: ۱۴ دانه عناب را با ۲۵ گرم جو پوست كنده مخلوط كرده و در ۲ لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو به اصطلاح شكفته شود و ۱/۵ لیتر آب باقی بماند. این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود. سپس روی آن را بردارید و بنوشید. |
|||||
ـ خیس كرده عناب: تعداد ۲۰ دانه عناب را با ۳۰ دانه مویز دانه گرفته و ۳۰ دانه سپستان و ۱۷ گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس كنید و بگذارید تا صبح بماند سپس آن را صاف كرده و با ۵۰ گرم شیر خشت و ۵۰ گرم ترنجبین مخلوط كنید تا كاملاً حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه كرده و بنوشید. |
|||||
|
|||||
عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ میكند. اینگونه اشخاص باید عناب را با شكر و مویز بخورند. ضمناً عناب نیروی جنسی را كم میكند بنابراین باید با غذاهای محرك مانند عسل خورده شود.منبع:ویستا یزدفردا |
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 01,مارس,2025